NOVAC OD DRŽAVE

Mnogi u Njemačkoj mogu dobiti do 2.418 eura godišnje za odmor

ljetovanje
09.06.2023.
u 20:45

Osoblje za njegu može dobiti isplatu “nastavne skrbi” do šest tjedana ako je ili na godišnjem odmoru ili je privremeno spriječeno pružati njegu zbog bolesti ili drugih razloga.

Tisuće ljudi u njemačkoj saveznoj zemlji Sjevernoj-Rajni Vestfaliji svakodnevno brine o svojim rođacima. U tom trenutku, teško je razmišljati o odmoru. Ono što mnogi ne znaju: prekid njege je svakako moguć i čak ga može platiti Fond za osiguranje za dugotrajnu njegu. Evo kako to funkcionira.

Takozvana “preventivna njega” – njem. „Verhinderungspflege“ omogućava godišnji odmor njegovateljima. Novac se isplaćuje za dugotrajnu njegu osoba kojima je potrebna njega u stupnju skrbi od 2 do 5, piše Fenix-magazin.

Osoblje za njegu može dobiti isplatu “nastavne skrbi” do šest tjedana ako je ili na godišnjem odmoru ili je privremeno spriječeno pružati njegu zbog bolesti ili drugih razloga.

Osiguranje za dugotrajnu njegu zatim pokriva troškove njege izvanbolničke službe, individualnih njegovatelja, dobrovoljnih njegovatelja, ali i bliskih srodnika.

Koliko je to novaca?

Osiguranje za dugotrajnu njegu može pokriti najviše 1.612 eura troškova njege za najviše šest tjedana godišnje. Međutim, preduvjet je da njegovatelj skrbi o osobi kojoj je potrebna njega ukupno šest mjeseci.


Naknada za njegu isplaćuje se tijekom godišnjeg odmora i bolesti


Prethodno primljeni dodatak za njegu isplaćuje se u cijelosti za prvi i zadnji dan odsutnosti, a polovica iznosa između ovog razdoblja.

Teoretski, godišnje je za preventivnu skrb dostupno do 2.418 eura.

Ako novac koji se dobije od osiguranja nije dostatan za skrb, postoje državna tijela kod kojih je moguće podnijeti zahtjev za isplatu financijske razlike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?