testovi pokazali

Mladić iz BiH na kruzeru nije zaražen smrtonosnim virusom

14.02.2020.
u 07:16

Državljanin BiH, član posade na kruzeru "Diamond Princess " koji je u karanteni već danima zbog virusa korona, nije zaražen smrtonosnim oboljenjem, pokazali su rezultati testa.

Veleposlanik BiH u Japanu Siniša Berjan za "Glas Srpske" je rekao da je mladić testiran na virus te je rezultat negativan.

"I pored nezavidne situacije u kojoj se nalazi, on je u dobrom psihofizičkom stanju, pribran je i odgovoran kako prema sebi tako i prema drugima i pridržava se propisanih mjera zaštite. Svakodnevno smo u kontaktu i trenutno mu ništa ne nedostaje", kazao je Berjan.

Prema njegovim riječima, posada kruzera je najviše izložena virusu jer nisu u režimu karantene kao putnici i redovito izvršavaju svoje redne obveze.

"Naš državljanin srećom ne radi na poslovima koji su u izravnoj vezi sa servisiranjem potreba putnika i stoga je manje izložen kontaktima s drugim ljudima, barem onim s putnicima", kazao je Berjan i istaknuo da je do danas 713 osoba sa kruzera testirano na virus, a zaraza je potvrđena kod njih 218.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?