NE DOPUŠTAJU JOJ POVRATAK

Mlada ISIL- ovka koja je pozivala na masakr sada želi kući: Zaslužujem drugu šansu

10.11.2019.
u 09:22

Kazala je da je pridruživanje ISIL-u bila samo faza u njezinom životu i žali za svime što je ta ekstremistička skupina učinila

Žene koje su otišle u Siriju kako bi postale mladenke ISIL-ovaca žele se vratiti kući. Jedna od njih je i Hoda Muthana iz Alabame. Ona se ISIS-u pridružila 2014. godine te je prihvatila njihovu ekstremističku ideologiju. Sada je zatražila oprost u nadi da će se moći vratiti u SAD. Teško joj pada život u izbjegličkom kampu s dvogodišnjim sinom.

"Tko vjeruje u Boga, vjeruje da svi zaslužuju drugu šansu, bez obzira kakvi su njihovi grijesi", rekla je Muthana.

U razgovoru za NBC u izbjegličkom kampu Al-Roj na sjeveroistoku Sirije, kazala je da je pridruživanje ISIS-u bila samo faza u njezinom životu i žali za svime što je ta ekstremistička skupina učinila.  Vlasti pak ne dopuštaju njezin povratak tvrdeći da ona nije američka državljanka.

Inače, Muthana je u Siriji koristila društvene mreže na kojima je zagovarala nasilje u SAD-u.

Bila je udana za tri borca ISIL-a, koji su svi poginuli. Aktivno je sudjelovala u propagandi ISIL-a te je pozivala džihadiste u Americi da nastave 'prolijevati krv i unajme veliki kamion i pregaze ih, piše Daily Mail.

"Živjeli smo u neznanju, ja sam mislila da radim stvari ispravno za Boga. Sada kada prisjećam čini mi se da sam bila arogantna. Sada strahujem oko budućnosti svog sina", naglasila je.

Ključne riječi

Komentara 1

FI
fifmar
14:48 10.11.2019.

Trebala si prije misliti i varaš se bilo tko tko ima nečiju smrt na savjesti a kako izgleda dotična malo više od jedne ne zaslužuje šansu živjeti dalje kao da se ništa nije desilo a djeca nažalost uvijek plaćaju grijehe svojih roditelja.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije