srušen u četvrtak

Minsk: Malo vjerojatno da je ukrajinski projektil slučajno ušao u zračni prostor

Minsk projektil
Reuters
30.12.2022.
u 15:53

Bjeloruska državna novinska agencija BeITA izvijestila je da je ukrajinski protuzračni projektil S-300 pao u četvrtak na teritorij Bjelorusije tijekom jednog od najvećih ruskih raketnih napada na Ukrajinu od početka rata.

Tajnik bjeloruskog Vijeća sigurnosti u petak je rekao da je malo vjerojatno da je ukrajinski projektil srušen u četvrtak slučajno ušao u bjeloruski zračni prostor, izvijestila je ruska državna agencija RIA.

Taj je dužnosnik također izjavio u intervjuu ruskom listu Sputnik Bjelorusija da je vjerojatno postojala neka namjera iza njegova lansiranja.

Bjeloruska državna novinska agencija BeITA izvijestila je da je ukrajinski protuzračni projektil S-300 pao u četvrtak na teritorij Bjelorusije tijekom jednog od najvećih ruskih raketnih napada na Ukrajinu od početka rata, prenosi HRT. 

Bjelorusko ministarstvo obrane objavilo je da je ukrajinski projektil oborila bjeloruska protuzračna obrana.

BelTA je izvijestila da je projektil, koji je pao u Bjelorusiji, došao s ukrajinskog teritorija. Objavila je fotografiju na kojoj su, kako tvrdi, prikazani dijelovi projektila S-300 na praznom poljoprivrednom zemljištu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije