Kaos kod tunela La Manche

Migranti razvalili ogradu i kamenovali policiju

imigranti
03.08.2015.
u 15:11

Organizirana grupa od oko 200 imigranata uspjela je potrgati zaštitnu ogradu, nakon čega su ušli u Eurotunel, pokušavajući se domoći Velike Britanije.

Oko 1.700 pokušaja ulaska migranata u tunel ispod La Manchea zabilježeno je u noći na ponedjeljak blizu Calaisa, na sjeveru Francuske, a jedan je policajac ozlijeđen kamenom u lice, doznaje se od policijskog izvora.

Organizirana grupa od oko 200 imigranata uspjela je potrgati zaštitnu ogradu, nakon čega su ušli u Eurotunel, pokušavajući se domoći Velike Britanije.

Redarstvene snage su uspjele 'odbiti' oko tisuću pokušaja ulaska u tunel, a sedamstotinjak migranata je 'uhvaćeno' u samom tunelu, dodaje izvor, javlja Hina. 

Jedan je pripadnik redarstvenih snaga zadobio je ozljedu lica i glave kada ga je izbjeglica pogodio kamenom kakvim je nasuta pruga, dodaje policijski izvor. Prevezen je u bolnicu gdje mu je rana zašivena, a počinitelj napada, sudanski migrant, je priveden.

Tunel ispod La Manchea već tjednima opsjeda velik broj izbjeglica koji su spremni na sve ne bi li se dočepali Velike Britanije koju smatraju obećanom zemljom. Broj pokušaja ulaska u zemlju smanjio se tijekom vikenda na manje od 400, zbog manjeg prometa kamiona. Sredinom prošlog tjedna bio se popeo na više od tisuću.

Stanje ponekad izmiče kontroli, kao što je bilo u noći na srijedu, kada je poginuo sudanski izbjeglica, čime se broj poginulih na tome mjestu od početka lipnja popeo na deset.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?