Njemački mediji

Merkel planira potpuni lockdown s novim i još rigoroznijim mjerama

Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
15.01.2021.
u 07:06

Kancelarka Angela Merkel i drugi članovi vlade već su upozorili da bi mjere mogle biti produžene i nakon siječnja.

Njemačka kancelarka Angela Merkel navodno razmatra uvođenje najstrožeg lockdowna, piše Bild.  Takav lockdown značio bi potpuno zatvaranje države. Podsjetimo, danas je u Njemačkoj zabilježen rekordan broj umrlih od korone.

Naime, umrle su 1244 osobe, a broj umrlih se tako popeo na 43 881.  Prethodno je zemlja 8. siječnja zabilježila najveći broj smrtnih slučajeva kada je umrlo 1188 zaraženih pacijenata. Prema podacima Instituta Robert Koch, broj zaraženih na dnevnoj razini porastao je za 25 164 nova slučaja te je ukupan broj zaraženih 1,978.590 osoba.

U zemlji su u međuvremenu zatvorene škole, trgovine koje ne prodaju osnovne namirnice, barovi, restorani te sadržaji za zabavu i kulturu, uz mjere koje su od uvođenja početkom studenoga postupno pojačavane. Mjere koje također predviđaju da jedno domaćinstvo može posjetiti samo jedna osoba izvan tog kruga, trebale bi ostati na snazi najmanje do kraja siječnja.

Kancelarka Angela Merkel i drugi članovi vlade već su upozorili da bi mjere mogle biti produžene i nakon siječnja. Očekuje se da će njemačka kancelarka 25. siječnja, na sastanku s premijerima 16 saveznih pokrajina, razmotriti sljedeće korake u borbi s pandemijom.

"Njemačka će do kraja godine uspostaviti kontrolu nad pandemijom koronavirusa, no novi, virulentniji soj virusa prijeti da će pogoršati situaciju", kazao je u četvrtak šef njemačkog Instituta Robert Koch. "Svi su slučajevi registrirani kod ljudi koji su putovali u inozemstvo", dodao je.

"Ovo neće biti zadnja varijacija virusa koju ćemo vidjeti. Imat ćemo nove varijacije....Stoga, ne putujte", kazao je Lothar aludirajući na novi soj koronavirusa koji je registriran u Brazilu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije