Njemačka kancelarka

Merkel namjerava do 2025. dokinuti nezaposlenost u Njemačkoj

03.07.2017.
u 15:07

Kancelarka Angela Merkel planira u Njemačkoj smanjiti stopu nezaposlenosti ispod tri posto što bi ionako snažnu ekonomijom dovelo do razine zaposlenosti kakva nije viđena u Europi još od sedamdesetih godina, javlja Reuters.

Njena Demokršćanska unija zajedno s Kršćanskom socijalističkom unijom (CSU) obećali su u ekonomskom programu uoči rujanskih nacionalnih izbora da neće povećavati poreze i da će investirati još više.

Također, osim što namjeravaju „dokinuti nezaposlenost“, planiraju i povećati broj policajaca, izgraditi nove stambene jedinice i pojačati podršku obiteljima. Merkel će se u rujnu boriti za četvrti mandat, a nakon što je prije samo nekoliko tjedana pobijedila na lokalnim izborima povećavajući prednost u odnosu na konkurente.

Merkel planira do 2025. godine nezaposlenost koja sada iznosi 5,5 posto, svesti ispod tri posto.

- Uvjereni smo da možemo to uraditi - rekla je Merkel na konferenciji za novinare s liderom CSU Horstom Seehoferom prilikom prezentiranja programa koji su nazvali "Prosperitet i sigurnost za sve".
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije