raspodijeliti zadatke

Merkel: Daljna centralizacija u EU nije odgovor

Angela Merkel
08.09.2016.
u 20:44

Njemačka je, rekla je Merkel, "zemlja koja ima dobro iskustvo s raspodjelom zadataka"

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je danas daljna centralizaciju u okviru EU nakon odluke Britanaca da napuste taj blok, poručivši da Unija, umjesto toga, treba raspodijeliti više zadataka pomoćnim organizacijama, javlja Reuters.

- Centralizacija definitivno nije odgovor - rekla je Merkel na lokalnom političkom skupu uoči summita lidera 27 država članica EU, bez predstavnika Britanije, koji će 16. rujna biti održan u Bratislavi.

Njemačka je, dodala je kancelarka, "zemlja koja ima dobro iskustvo s raspodjelom zadataka". Merkel snažno brani institucije EU otkako je postala kancelarka 2005, navodi britanska agencija.

Što se tiče predstojećeg sastanka u Bratislavi, predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk je prošli tjedan rekao da će summit biti fokusiran na budućnost EU, a ne na Britaniju.

Teme će, vjerojatno, biti imigracija, terorizam i pružanje odgovora na zabrinutost građana država članica EU da globalizacija ugrožava njihovo ekonomsko blagostanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije