MILANOVIĆ

Mali od Šešelja govori da su Hrvati ustaše, dosta je

Zoran Milanović
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
05.09.2016.
u 15:30

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izrazio je u nedjelju uvjerenje da će nakon predstojećih parlamentarnih izbora Narodna koalicija sastaviti vladu, a za uvjete Mosta za podršku za formiranje nove Vlade rekao je da u njima “nema ničega novog”, prenosi hms.ba

“Velika koalicija neće biti potrebna jer je Narodna koalicija velika koalicija – Radićevog HSS-a, moderne ljevice SDP-a i narodnjačkog HNS-a. Nikada na parlamentarnim izborima do sada nismo imali tako široko i obuhvaćajuće kao sada”, rekao je Milanović upitan je li, nakon izbora, moguća velika koalicija SDP-a i HDZ-a.

Demantirao je spekulacije da postoje pritisci iz međunarodnih krugova kako bi se formirala velika koalicija s HDZ-om. “Ne postoje međunarodni krugovi, a i da postoje odluka o tome se donosi u Zagrebu”, rekao je.

Uvjete koje Most postavlja za suradnju, kazao je, vidio je tek na brzinu jer je u kampanji. “Isto je ono o čemu smo razgovarali 2015. godine. Tu nema ničega novog, treba samo vidjeti ima li što u neskladu s našim članstvom u EU. Idemo prvo završiti izbore pa ćemo onda vidjeti”, kazao je Milanović.

Uvjete koje je Most postavio su demokratizacija hrvatskog političkog i izbornog sustava, financiranje političkog sustava, proglašenje isključivog gospodarskog pojasa, izmjene ovršnog zakona, izmjene zakona o HRT-u, zakon o plaćama u lokalnoj i područnoj samoupravi te ukidanje poreza na tvrtku.

Milanović je ustvrdio i kako se SDP i na prošlim parlamentarnim izborima s Mostom sve dogovorio no, oni su, kazao je, na kraju otišli s HDZ-om i bivšim predsjednikom te stranke Tomislavom Karamarkom.

Milanović je, upitan o najnovijoj aferi vezanoj uz uhićenje navodnog hrvatskog špijuna u Srbiji, odgovorio kako se srpska vlast ponaša kao da su osnivali EU, a ne da su sijali mržnju, rat i zločine 90-tih po Hrvatskoj.

“Odem u Jasenovac i govorim o zločinima NDH, a s druge strane slušam ‘malog od Šešelja’ (Aleksandar Vučić) koji govori da su Hrvati ustaše. Dosta je”, poručio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?