KOPERNIKANSKI OBRAT

Macron kao Putin: O Assadu će odlučiti Sirijci, a ne stranci

23.06.2017.
u 07:30

Još mi nitko nije pokazao legitimnog nasljednika sirijskog predsjednika, kazao je Macron u razgovoru za osam europskih novina

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u intervjuu, koji je dao za osam europskih listova - britanski Guardian, francuski Figaro, španjolski Pais, njemački Süddeutsche Zeitung, talijanski Corriere della Sera, belgijski Soar, švicarski Tan i poljsku Gazetu wyborczu, potpuno je promijenio retoriku prema Siriji i sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu.

Macron je naglasio kako u ovom trenutku ne vidi legitimnog nasljednika Bashara al-Assada te da Francuska njegovo uklanjanje s vlasti više ne smatra preduvjetom za rješavanje šestogodišnjeg rata ističući da je “Al-Assad neprijatelj sirijskog naroda, ali ne i Francuske” te da su prioriteti Pariza borba protiv terorističkih skupina i napori da Sirija ne postane propala država poput Libije. “Nova je perspektiva da odlazak Bashara al-Assada više nije preduvjet, jer mi još nitko nije pokazao mogućeg legitimnog nasljednika!”, naglasio je Macron. “Moje su linije jasne: prvo, potpuna borba protiv svih terorističkih skupina. One su naši neprijatelji i stoga nam je potrebna suradnja sa svima, posebice s Rusijom, kako bismo ih iskorijenili“, kazao je Macron. “Neka Francusku bude stid, jer tvoj vođa Emmanuel Macron ne smatra Bashara svojim neprijateljem ili neprijateljem čovječanstva”, komentirao je francuski Kopernikanski obrat razočarani pripadnik sirijske oporbe Ahmed Ramadan.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?