ŽESTOKI NAPADI NA KRIMU

Lukašenko pozvao na pregovore: Rusija i Ukrajina su u ozbiljnoj pat poziciji

Lukašenko
29.10.2023.
u 09:14

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je ovog vikenda kako se ''Rusija i Ukrajina se na ratnim bojišnicama nalaze u pat poziciji i dvije strane trebaju sjesti za pregovrački stol i dogovoriti završetak sukoba''. "Dovoljno je problema na obje strane i, općenito govoreći, imamo ozbiljnu pat poziciju: nitko ne može ništa učiniti i značajno ojačati svoj pložaj", rekao je Lukašenko.

Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su tijekom noći 36 bespilotnih letjelica koje je lansirala Ukrajina iznad Crnog mora kod Krimskog poluotoka, priopćilo je rusko ministarstvo obrane rano u nedjelju. U priopćenju poslanom u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, ministarstvo nije otkrilo je li u napadu bilo štete ili žrtava. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće.

"Sučeljeni su u rovovima, do smrti. Ljudi umiru", istaknuo je Lukašenko. Ruske snage ne odustaju od napada na uništeni grad Avdiivku u Donjecku usprkos velikim gubicima, obavila je Bijela kuća, no prva crta bojičnice u Ukrajini jedva da se pomaknula u protekloj godini, usprkos mukotrpnoj višemjesčnoj ofenzivi Kijeva.

Lukašenko ponavlja da se zahtjevi Ukrajine prema Rusiji, da napusti njezin teritorij, moraju riješiti za pregovaračkim stolom, "kako se više ne bi umiralo". Po njegovim riječima, preduvjeti nisu potrebni, glavno da se izda zapovijed o prestranku borbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije