BJELORUSKI PREDSJEDNIK

Lukašenko poručio migrantima na granici: Nećemo vas tjerati kući

26.11.2021.
u 13:30

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko poručio je u petak migrantima na granici s Poljskom da će im Bjelorusija pomoći da se vrate kući, ali ih neće tjerati. 

"Onima koji žele ići kući, pomoći ćemo u tome", rekao je Lukašenko tijekom posjeta improviziranom migrantskom kampu. "Ali nećemo vas tjerati. To nije u redu".

Lukašenko je naglasio da se neće igrati njihovom sudbinom. "Ako želite ići na Zapad, nećemo vas pritvarati, gušiti, tući", rekao je. "Na vama je. Idite prijeko. Idite".

Upozorio je da će migrantska kriza, ne riješi li je sada, postati još veća.

Tijekom prvog posjeta granici od početka krize, Lukašenko je obišao ljude koji migrantima osiguravaju hranu te razgovarao s djelatnicima Crvenog križa u kampu.

Kritizirao je susjede Bjelorusije. "Učinit ćemo sve što želite, čak i ako je to loše za Poljake i Latvijce", rekao je.

"Ni u kojem slučaju nećemo vas pritvarati, vezati vam ruke i ukrcavati vas u zrakoplove kako bi vas se vratilo kući ako to ne želite".

Bjelorusija je počela vraćati kući neke migrante, ali još čeka odgovor EU-a hoće li primiti 2000 ljudi koji čekaju na granici.

U ponedjeljak je rekao da će zatražiti od Njemačke da ih primi upozorivši da EU nije kontaktirao Minsk s tim u vezi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije