mučio je kašalj

Liječnik je nije htio primiti zbog korone, a onda je dobila najgoru moguću dijagnozu

Thinkstock
09.10.2020.
u 11:09

Nakon što ju je odbio primiti na pregled, liječnik obiteljske prakse ženi je prepisao antibiotike tijekom dva telefonska razgovora koja su imali u lipnju. U kolovozu je utvrđeno kako boluje od raka pluća koji je u terminalnoj fazi

Zbog koronavirusa Ellie Krzywy (62) nije mogla nikako dobiti termin za pregled jer ju je mučio kronični kašalj da bi, kad je napokon došla na red, saznala da joj je ostalo još samo šest mjeseci života jer boluje od raka pluća koji je u terminalnoj fazi.

Njezina kćer Marina Sendall tvrdi kako Zdravstveni centar u engleskom Gloucesteru nije primao pacijente na preglede zbog pandemije koronavirusa. Nakon što ju je odbio primiti na pregled, liječnik obiteljske prakse ženi je prepisao antibiotike tijekom dva telefonska razgovora koja su imali u lipnju. On je vjerovao kako su simptomi koje je imala znak infekcije prsnog koša, piše Daily Mail. Kada je počela gubiti dah i usne su joj poplavile, zatražila je sastanak. Prije nego što ju je liječnik primio, morala se testirati na Covid-19. Kada je dobila negativan test, ustanovljeno je da joj razina kisika u krvi opada. Otkriveno je i kako joj ne radi desno plućno krilo te je upućena na rendgen koji je čekala još dva tjedna, a nalaz potom još tjedan dana. 

Nakon toga joj je dijagnosticiran rak pluća te su joj liječnici rekli da ima još samo šest mjeseci života. – Mislim da je liječnik Covid koristio kao izliku da ne primi moju majku. I prije 'lockdowna' bilo je teško dobiti termin. Da je primio moju majku nakon prvog poziva, vjerojatno bi imali drugačiji ishod, no u ovom trenutku rad se jako proširio. Možda ne bi ni tada imala bolju prognozu, no možda bi imali više vremena s njom – rekla je kćer Marina Sendall.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije