MOSKVA

Lavrov: Rusija je spremna na američke sankcije

14.01.2022.
u 15:40

Rusija je spremna za svaki slijed dešavanja koja bi mogla biti izazvana novim američkim sankcijama, i suočavanje s potencijalnim rizicima na polju ekonomije i tehnologije, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. 

- Oni su sposobni na sve, ali budite uvjereni da smo i mi spremni na svaki slijed dešavanja - izjavio je Lavrov na konferenciji za novinare u petak.

- Svaki mehanizam ekonomskih veza koji ovisi od entiteta koje kontrolira Zapad očigledno sadrži rizike, ali mi ih se lišavamo na brz i konzistentan način, prvo i osnovno u sektoru visoke tehnologije - kazao je.

Neki u Sjedinjenim Državama tvrde da se paket sankcija treba sačiniti "ne samo u slučaju takozvanog napada na Ukrajinu, oni vjeruju da "sankcije trebaju biti uvedene ne čekajući da se napad desi i da Rusija povuče vojnike s vlastitog teritorija sutra ili prekosutra", izjavio je šef ruske diplomacije, prenosi Interfax.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije