Francuska uzvraća udarac

Krenuli napadi na uporišta ISIL-a u Siriji

'A Rafale fighter jet makes a catapult launch on the flight deck, where in two seconds the jet goes from 0 to 250 kms per hour, aboard France\'s flagship Charles de Gaulle aircraft carrier March 28, 2
'BENOIT TESSIER'
15.11.2015.
u 23:01

Francuske zračne snage napale su ISIL-ova uporišta u Siriji, potvrdio je ministar obrane Francuske Jean-Yves Le Drian

Mediji prenose da su desetine francuskih borbenih zrakoplova bacile bombe na položaje ISIL-a u blizini sirijskog grada Raque.  Francusko ministarstvo obrane nazvalo je ovu vojnu akciju "velikim bombardiranjem ciljeva ISIL-a". Kako je rečeno samo u jednom satu izvršeno je oko 20 zračnih napada na grad.  ISIL je preuzeo odgovornost za terorističke napade u Parizu, a francuski predsjednik Francois Hollande nazvao je ove napade "činom rata". Navodno je u napadima Francuske na ciljeve ISIL-a pogođen i centar za novačenje ISIL-ovih boraca. Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države najavile su također jačanje vojne suradnje s Francuskom na vojnom planu u Siriji i to kao odgovor na terorističke napade u Parizu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije