rusija

Kremlj: Putin će odlučiti o protusankcijama Washingtonu

vladimir putin
Reuters/Pixsell
16.04.2021.
u 16:50

Kremlj je priopćio u petak da će ruski predsjednik Vladimir Putin odlučiti kakve će protusankcije uvesti Washingtonu, dan nakon što je američki predsjednik Joe Biden uveo Moskvi niz kaznenih mjera, ali nije dao nikakvu naznaku tempiranja tih protumjera.

Američka vlada u četvrtak je sankcionirala ruske tvrtke, protjerala ruske diplomate i zabranila američkim bankama da kupuju obveznice od ruske Centralne banke, nacionalnih fondova i ministarstva financija.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da Moskva razmatra odgovor.

- Princip reciprociteta za takva pitanja nije isključen, ali sve ovisi o odlukama koje donese šef države - kazao je.       

Peskov nije rekao kada će Putin odiučiti o protusankcijama, iako je rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćio u četvrtak da će osvetničke mjere uslijediti uskoro.

Peskov je dodao da Kremlj tek treba odlučiti o eventualnom Putinovom učešću na klimatskom sumitu u Sjedinjenim Državama.

- Njihovi stavovi kategorički se ne podudaraju kada je riječ o stvaranju obostrano korisnih odnosa i uzimanja u obzir interesa druge strane – izjavio je Peskov o Putinu i Bidenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije