OPSADNO STANJE

Koronavirus u Vinogradskoj: Zaražen šef anestezije i mladi specijalizant

Sanjin Strukic/Pixsell
25.03.2020.
u 13:55

Ravnatelj kaže da bolnica normalno funkcionira, a u pomoć su im došla dva liječnika i osam sestara iz Kliničke bolnice Dubrava

Specijalizant s dijalize KBC-a Sestre milosrdnice u Hrvatskoj pozitivan je na koronavirus, što je kadar s tog odjela doznao u subotu otkad su upućeni u samoizolaciju. Njemu je pak bris, kako neslužbeno doznajemo, uzet u četvrtak, no do subote zaposlenici nisu znali rezultate niti su svi testirani na koronavirus.

Danas je stigao pozitivan nalaz šefa anesteziologije koji je te subote bio na sastanku na Intenzivnom odjelu sazvanom radi – informiranja o epidemiji. I ti su zaposlenici poslani u samoizolaciju, a riječ je o tridesetak ljudi iz cijele bolnice koji su došli na taj subotnji sastanak. Što se dijalize tiče, organizirana je uz dvojicu liječnika iz KB Dubrava jer je šest liječnika nefrologije Vinogradske u samoizolaciji.

Ravnatelj Mario Zovak potvrdio je za Hinu kako je 200 zaposlenika u samoizolaciji. Testiranjem je utvrđeno da nitko od pacijenata koji dolaze na dijalizu nije pozitivan na koronavirus. Kako je veliki broj zaposlenih u samoizolaciji, u pomoć su pritekli djelatnici Kliničke bolnice Dubrava pa je rad dijalize, koju zbog specifičnosti nije moguće zaustaviti, nastavljen kao i dosad u tri smjene, ističe Zovak "Zahvaljujući intervenciji ministra zdravstva Vilija Beroša, pomažu nam dva liječnika i osam medicinskih sestara iz KB-a Dubrava", kazao je.

- Ravnatelji su u prvom redu zaduzeni za organizaciju rada u bolnicama. Nadalje, šef intenzivne njege nije imao kontakta sa zaraženima, a u trenutku pojave simptoma mu je napravljen test. Epidemiološki tim nas je obavijestio da je obavljao posao u skladu s pravilima struke. Stožer i Ministarstvo zdravstva stoje pri stavu da se moramo osloniti na struku i slušati stručnjake - stoji u reakciji ministarstva zdravstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije