jednodnevni posjet

Konte sutra u posjetu Srbiji

05.03.2019.
u 19:27

Talijanski premijer Giuseppe Conte boravit će sutra u jednodnevnom posjetu Srbiji, tijekom koje će se sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Konte, inače, prvi put od stupanja na dužnost dolazi na zapadni Balkan, a posjeta Srbiji mu je prva bilateralna posjeta jednoj europskoj zemlji od početka godine, prenosi Tanjug.

Uoči Konteove posjete, Vučić je u intervjuu za talijansku agenciju Ansa rekao da je podrška službenog Rima ključna za ekonomiju Srbije, europski put te zemlje ali i rješavanje pitanja Kosova.

On je ocijenio da je mudra odluka predsjednika talijanske Vlade da posjeti Srbiju i Balkan usprkos problemima sa kojima se suočava Unija, pogođena izvjesnim zamorom i slabim entuzijazmom za daljnje proširenje.

"S velikim poštovanjem i zanimanjem očekujem premijera Kontea", rekao je Vučić i dodao da je taj posjet od izuzetne važnosti, da predstavlja izuzetnu čast i da će Srbija učiniti sve kako bi bila uspješna.

Vučić je posebno naglasio značaj posjeta sa ekonomskog aspekta jer je Italija Srbiji drugi ekonomski partner.

"Podrška Italije Srbiji je veoma važna na planu ekonomije i investicija, za europski put Beograda, ali za pronalaženje kompromisnog rješenja za Kosovo", rekao je Vučić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije