VODI SE STRAGA

Kod vozača Europskog parlamenta pronađen propagandni materijal Islamske države

eu parlament
16.04.2016.
u 20:36

Europski parlament početkom tjedna donio je odluku da više ne angažira osoblje iz privatnih tvrtki već samo izravno zaposlene što će donijeti i dodatne troškove od 3,7 milijuna eura

Kod dva vozača privatne tvrtke, koju je angažirao Europski parlament, pronađeni su diskovi s propagandnim materijalom Islamske države, piše njemački dnevni list Der Spiegel. Pozivajući se na nekoliko neimenovanih izvora, Spiegel navodi da su obojica vozača, jedan u Bruxellesu, a drugi u Strasbourgu, otpušteni i da policija vodi istragu. 

Europski parlament odbio je komentirati izvješće iz sigurnosnih razloga. Nitko iz belgijske policije nije bio dostupan za bilo kakav komentar. List piše kako je, usljed indikacija da pojedini vozači imaju kriminalne dosijee, Europski parlament početkom tjedna donio odluku da više ne angažira osoblje iz privatnih tvrtki već samo izravno zaposlene što će donijeti i dodatne troškove od 3,7 milijuna eura. 

Prema pisanju lista, trenutno 65 vozača radi u Bruxellesu za 751 zastupnika Europskog parlamenta i 85 u Strasbourgu uz još 23 vozača angažirana u parlamentu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?