SPRIJEČEN NOVI MASAKR U EUROPI:

Kod džihadista pronađena i hrvatska strojnica

police
31.03.2016.
u 11:24

Francuz Reda Kriket (34) koji je prije nekoliko dana uhićen u predgrađu Pariza optužen je za planiranje novog napada u Francuskoj.

Policija je kod njega pronašla materijal za izradu bombi, 1,3 kilograma industrijskog eksploziva, pet kalašnjikova s magazinima, sedam pištolja, karnister suzavca, ogromnu količinu streljiva i jednu strojnicu proizvedenu u Hrvatskoj, javlja euronews.

Pronađen je eksploziv TATP, zaštitni znak IS-a i knjiga “Moderni laboratorij”.

Vratili se iz Sirije

Reda Kriket
Reda KriketFoto: screenshot youtube

Njegov plan o najmanje jednom terorističkom napadu u toj zemlji već je bio u odmakloj fazi i vrlo vjerojatno bi uskoro bio izveden da Kriket nije uhićen.

Istražitelji i dalje pokušavaju rasplesti europsku mrežu islamista koja je veća, organiziranija i raširenija nego što se isprva mislilo.

Nedugo nakon njegova uhićenja u Roterdmu je uhićen još jedan Francuz, Anis Bahri (32), no kod njega nije pronađeno oružje niti eksploziv. Vjeruje da su se obojica vratili sa ratišta u Siriji kako bi izveli napade u Europi.

Iako im je najdraži kalašnjikov, povremeno su se pojavljivale snimke islamista naoružanih oružjem hrvatskog porijekla. Kako takvo oružje preprodajom dođe u ruke džihadsita nije poznato.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije