Jednogodišnji dječak

Kina: Najmlađa osoba izliječena od koronavirusa izašla iz bolnice

15.02.2020.
u 16:01

Jednogodišnji dječak, najmlađi izliječeni pacijent od koronavirusa, u četvrtak je izašao iz bolnice, javila je u subotu kineska novinska agencija Xinhua.

Dječaka su primili u bolnicu 27. siječnja s jakim simpotima povraćanja i dijareje.

- Dječak je stariji malo više od godinu dana. Imao je i povišenu tjelesnu temperaturu i teško je disao - kazala je doktorica u dječijoj bolnici u Wuhanu Zheng Furong.

Nakon dva testiranja u bolnici nalazi dječaka su bili negativani na koronavirus. CT snimak pluća također je pokazao dobre nalaze.

- Povišenu temperaturu nema već tri dana što znači da može biti otpušten iz bolnice - rekla je doktorica. 

Majka dječaka zahvalna je osoblju bolnice jer su ga izliječili.

- Tako sam uzbuđena i sretna. Zahvalna sam osoblju bolnice što su izliječili moje dijete. Bio je tako blizu smrti, a oni su ga izliječili. Veoma sam zahvalna. Liječnici kažu da je svaki dan sve bolji. Nadam se da će ostati zdrav i da će sva djeca u ovoj zemlji ostati zdrava - kazala je ona.

Broj novih smrtnih slučajeva u provinciji Hubei, u epicentru epidemije virusom službenog naziva Covid-19, u petak je porastao za 139.

Većina novih smrtnih slučajeva, njih 107, bila je u Wuhanu, glavnom gradu pokrajine Hubei. Ukupno 1.123 osobe u Wuhanu do sada su umrle od koronavirusa.

Potvrđeno je i novih 2.641 zaraženih slučajeva širom Kine, čime je broj zaraženih porastao na 66.492.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije