Koronavirus

Kako je sve počelo? SAD i WHO kreću u novu istragu

korona wuhan
Autori: Hina, Vecernji.ba
29.07.2021.
u 08:35

Američki državni tajnik Anthony Blinken susreo se s glavnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedrosom Adhanomom Ghebreyesusom u Kuvajtu kako bi dogovorili izradu dodatnih studija vezanih uz otkrivanje što je prouzročilo pandemiju virusa COVID-19.

“Na sastanku je naglašeno kako u sljedećoj fazi istraga mora biti pravodobna, utemeljena na dokazima, transparentna i trebaju je voditi stručnjaci na koje se neće moći utjecati”, stoji u priopćenju State Departmenta.

Ranije ovoga mjeseca WHO je pozvao na zajednički rad na istrazi ako bi se otkrilo porijeklo koronavirusa, no Kina je odbila planove za dodatne preglede laboratorija i tržnica na svom teritoriju.

Prvi slučajevi zaraze virusom COVID-19 kod ljudi zabilježeni su u gradu Wuhanu u prosincu 2019. godine, a Kina odbacuje teorije kako je virus “procurio” iz nekog od njezinih laboratorija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?