DŽIHAD PROTIV "SOTONA SA ZAPADA"

Kadirov siromašne Čečene poziva u sveti rat i govori da je toliko bogat jer mu Alah daje novac

26.10.2022.
u 20:03

U topničkim napadima kod Hersona poginulo je i ranjeno više od stotinu čečenskih vojnika

Nakon teških gubitaka koje su pretrpjeli njegovi borci kod Hersona, predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov pozvao je danas na džihad u Ukrajini, islamski sveti rat za većinski pravoslavnu Rusiju, protiv "sotona sa Zapada". Poziv na džihad Kadirov je uputio nakon što je kod Hersona, koji je pod ruskom okupacijom, u utorak u topničkim napadima poginulo i ranjeno više od stotinu čečenskih vojnika.

Muslimani mu se rugaju 

Čečenska jedinica bila je smještena u školi u selu na drugoj obali rijeke Dnjepar nakon povlačenja iz Hersona te su fotografijama na društvenim mrežama kojima su se htjeli pohvaliti gdje se nalaze zapravo sami otkrili svoj položaj te ih je ukrajinska vojska locirala i izvela precizni napad. 

Objavom džihada Kadirov je sam sebe proglasio vjerskim poglavarom i autoritetom jer jedini koji može pozvati u sveti rat je vjerski poglavar koji je studirao islamsku teologiju, nitko drugi. Kad netko pozove na džihad, to znači da se svaki musliman diljem svijeta, koji slijedi tog vjerskog poglavara, mora odazvati i uključiti u sveti rat, bez obzira na to gdje se nalazio. Zasad još nitko od muslimana u svijetu nije taj poziv shvatio ozbiljno, dapače, rugaju se Kadirovu nazivajući ga ajatolahom. 

Kadirov je na Telegramu naveo da voli svoju domovinu Rusiju, državu i njezine tradicije, i da iskreno ne razumije one koji domovinu vole samo na riječima, dodajući da su borbe koje se vode u Ukrajini ni manje ni više nego islamski sveti rat - džihad. 

"Naši čečenski zapovjednici odlučili su da se neće braniti, nego samo napadati", napisao je. 
"Uništit ćemo šejtane (vragove) gdje god da jesu i koliko se god dobro skrili. Dakle, očekujte dobre vijesti. I volite svoju zemlju, ne samo na riječima!", govori Kadirov, jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji, pozivajući siromašne Čečene na džihad. Na pitanje odakle mu toliko novca, Kadirov je odgovorio: "Alah mi ga daje".

'Sotonistička demokracija' 

"Ne razumijem one koji ne vide očigledno, hoće nam uništiti domovinu, poniziti je, zgaziti u blatu i na kraju nam ukaljati vjeru i kulturu, da nemamo nikakav identitet i ni jednu obiteljsku vrijednost. Koristim riječ "sotonizam" s razlogom. Zaista, tamo, na Zapadu, sotonizam otvoreno djeluje protiv Rusije. Sotonistička demokracija je kada su prava ateista zaštićena, a vjernici poniženi. Ili kada tradicionalnim obiteljima oduzimaju djecu dajući je istospolnim parovima. Namjerno istospolnima, ne slučajno. A u Europi su to progutali. Oni to smatraju modernim, civiliziranim. Što je tema više ispod pojasa i slobodnija, to je za njih bolje. U tome vidim degradaciju i sotonizam. I radije bih se borio s tim u korijenu, tamo, nego dopustio da to preplavi našu domovinu", govori novi "ajatolah" Kadirov.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?