Američki predsjednik

Joe Biden ide na fizikalni pregled

Joe Biden
KEVIN LAMARQUE/REUTERS
28.02.2024.
u 17:42

Američki predsjednik Joe Biden je rekao da će se u srijedu podvrgnuti fizikalnom pregledu u vojnoj bolnici u saveznoj državi Maryland, a rezultati će se pomno promatrati s obzirom na to da 81-godišnjak namjerava ponovno biti izabran na izborima u studenome.

Bijela kuća je rekla da će kasnije u srijedu javno objaviti pisani sažetak rutinskog, godišnjeg pregleda demokratskog predsjednika.

Ovogodišnji se pregled odvija u vrijeme kada će se Biden najvjerojatnije ponovo sučeliti s bivšim republikanskim predsjednikom, 77-godišnjim Donaldom Trumpom, na izborima 5. studenog.

Dvojica kandidata se međusobno optužuju za slabljenje mentalnih sposobnosti. Trumpova posljednja suparnica za nominaciju Republikanske stranke, 52-godišnja Nikki Haley, rekla je da su obojica kandidata prestara za Bijelu kuću i da bi se trebali podvrgnuti kognitivnim testiranjima.

Liječnici su Bidena proglasili zdravim i “sposobnim za obavljanje dužnosti” na prošlogodišnjem fizikalnom pregledu, koji je uključivao uklanjanje lezije s predsjednikovih prsa, a na njemu je rečeno i da Biden nema simptoma dugotrajnog covida nakon što se koronavirusom zarazio 2022.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?