smrt od virusa ili s virusom

JE LI BROJ UMRLIH OD KORONE MANJI?: Liječnici zahtijevaju više obdukcija

koronavirus
Davorin Visnjic/PIXSELL
20.04.2021.
u 20:40

Je li broj smrtnih slučajeva od korone manji od službenih podataka? Neki zdravstveni stručnjaci čvrsto vjeruju u to. Jedan od njih je i prof. Rüdiger Lessig (63), ravnatelj Instituta za sudsku medicinu Sveučilišne bolnice Halle (Saale). 

Lessig kaže kako mnogi nisu umrli od virusa nego s virusom, a evidentirani su kao preminuli od koronavirusa. Problem je, kaže prof. Lessig, što se kod pacijenata s koronavirusom ne provjerava u potpunosti od čega je pacijent doista preminuo, piše Fenix-magazin.

– Djelatnici javnog zdravstva, između ostalog, odlučuju o obdukciji. Nema jasnih smjernica. Dok su detaljno provodili obdukciju  svake preminule osobe koja je imala koronu, u Sveučilišnoj bolnici Düsseldorf evidentirano je samo 13 umrlih od korone u čitavoj pandemiji – rekao je prof. Lessig.

Njemački patolozi stoga zahtijevaju veće istraživanje. Napominju kako samo tako mogu naučiti dovoljno o virusu koji nam je određivao život više od godinu dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?