GAZA

Izraelska mornarica pogodila objekat UN-ove agencije za palestinske izbjeglice

13.11.2023.
u 13:55

Agencija UN-a za palestinske izbjeglice UNRWA saopćila je da je izraelska mornarica pogodila jedan od njenih objekata u južnoj Gazi.

UNRWA je saopćila da je udar u nedjelju prouzročio "značajnu štetu" na objektu u Rafi, dodajući da nema izvješća o žrtvama jer je osoblje UN-a napustilo objekat 90 minuta prije napada, navodi Sky News.

- Ovaj nedavni napad još je jedan pokazatelj da nigdje u Gazi nije sigurno. Ni sjever, ni srednja područja, ni jug - rekao je glavni povjerenik UNRWA-e Philippe Lazzarini.

UNRWA je objavila da je dva puta podijelila koordinate objekta međunarodnog osoblja UN-a sa zaraćenim stranama, uključujući prošli petak.

Zaposlenici Ujedinjenih naroda u Ženevi odali su minutom šutnje počast za više od 100 članova UN osoblja ubijenih u Gazi od početka rata između Izraela i Hamasa prošlog mjeseca.

- Ovo je najveći broj ubijenih humanitarnih radnika u povijesti naše organizacije u tako kratkom vremenu - rekla je Tatiana Valovaya, generalna direktorica Ujedinjenih naroda u Ženevi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?