Cameron nije promijenio mišljenje o Trumpu

Izjave o muslimanima su mu glupe i pogrešne

cameron
16.05.2016.
u 16:21

Britanski premijer David Cameron ostaje pri tome da je prijedlog Donalda Trumpa o uvođenju privremene zabrane ulaska muslimana u Sjedinjene Države "glup, pogrešan i stvara podjele", rekao je premijerov glasnogovornik.

Vjerojatni republikanski predsjednički kandidat Trump je, kad su ga u ponedjeljak pitali za Cameronovu izjavu, rekao da to sugerira da vjerojatno neće imati dobar odnos s britanskim premijerom.

Downing Street broj 10 brzo je odgovorio. "Premijer je vrlo jasno iznio svoje stajalište o prijedlogu Donalda Trumpa. On i dalje vjeruje da je sprečavanje ulaska muslimana u Sjedinjene Države glupo i pogrešno i da stvara podjele. Premijer ostaje pri svojoj izjavi ", kazao je glasnogovornik.

Na pitanje koga bi Cameron želio vidjeti na dužnosti američkog predsjednika nakon izbora, glasnogovornik je rekao da on ne želi komentirati izbore u drugoj zemlji, ali da je britanski čelnik jasno rekao da će surađivati s bilo kim tko pobijedi.

"On je predan održavanju posebnog odnosa sa SAD-om", kazao je glasnogovornik.

Cameron zasad nema u planu telefonski razgovarati ili sastajati se s Trumpom, ali ako postane službeni republikanski predsjednički kandidat spreman je to razmotriti.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?