Priljev izbjeglica

Italija zbog migranata uvodi graničnu kontrolu prema Sloveniji?

migranti
05.01.2016.
u 15:19

Italija je navodno već pripremila plan za uvođenje granične kontrole koji bi omogućio talijanskoj pograničnoj policiji kontrolu dokumenata svih koji prelaze slovensko-talijansku granicu

Italija bi uskoro mogla uspostaviti policijsku kontrolu na granici sa Slovenijom ako se poveća priljev izbjeglica koji bez nadzora iz te zemlje ulaze u Italiju, gdje  onda zatraže azil, objavili su u utorak slovenski mediji koji prenose članak objavljen u milanskom dnevniku "Corriere della sera".

Taj list koji se poziva na neimenovane izvore u ministarstvu unutarnjih poslova navodi da je Italija već pripremila plan za ponovno uvođenje granične kontrole koji bi omogućio talijanskoj pograničnoj policiji kontrolu dokumenata svih koji prelaze slovensko-talijansku granicu, pa i putnika na međunarodnim vlakovima.

Takav je "intervencijski plan" navodno već predočen ministru unutarnjih poslova Angelinu Alfanu, a aktivirao bi se ako se dodatno poveća broj migranata i izbjeglica koji iz Slovenije dnevno prelaze u Italiju, gdje onda zatraže međunarodnu zaštitu, a sada ih tjedno dođe 300 do 400. 

Italija se na te mjere ubrzano priprema i zbog odluka koje su radi strože kontrole ulaska migranata i izbjeglica ovih dana uvele Danska i Švedska, navode slovenski mediji.

"Corriere" navodi da se talijanski dužnosnici boje da bi u slučaju zatvaranja država sjeverne i srednje Europe za migrante Italija morala "platiti visoku cijenu" u migracijskoj i izbjegličkoj krizi koja se nastavlja, te da je plan EU-a o kvotama za premještanje izbjeglica koji se već nalaze u "hot spot" centrima u Italiji i Grčkoj ostao "mrtvo slovo na papiru".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije