SPORNA OBJAVA U KINI

Ismijavali stanje u Indiji: 'Do koje razine ovo predstavlja mentalitet mladih u Komunističkoj partiji?'

ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
02.05.2021.
u 18:49

Stranica inače ima više milijuna pratitelja te se koristi u svrhu tzv. 'mikrobloganja' u državi, no originalno ju posjeduje Kineska Komunistička partija

Facebook stranica povezana s Kineskom komunističkom partijom izazivala je veliko zaprepaštenje u javnosti kada su objavili fotografiju na kojoj ismijavaju situaciju s pandemijom u Indiji, dan nakon što je kineska vlada najavila svoju pomoć ovoj državi jako pogođenoj koronavirusom.  

Na stranici Weibo u subotu poslijepodne objavljene su dvije fotografije - na prvoj je prikazano lansiranje raketa u Kini, a na drugoj kremacija tijela u Indiji. Uz to, objava je bila popraćena naslovom 'Paljenje vatre u Kini vs paljenje vatre u Indiji', prenosi BBC. Ubrzo nakon objava je obrisana sa stranice, no komentari ogorčenih korisnika poveli su raspravu i na drugim društvenim mrežama. 

- Manjak empatije je jednostavno nevjerojatan. Vode li neki mladi birokrati ovaj račun? Zanima me samo do koje razine ova objava predstavlja mentalitet mlade generacije u Komunističkoj partiji, komentirala je na Twitteru poznata kineska istraživačka novinarka Yaqiu Wang.

Stranica inače ima više milijuna pratitelja te se koristi u svrhu tzv. 'mikrobloganja' u državi, no originalno ju posjeduje Kineska Komunistička partija. 

U petak je kineski predsjednik Xi Jingping poslao poruku potpore indijskom premijeru Narendra Modi, a najavio je i dodatnu pomoć i suradnju s ovom državom koja trenutno svakoga dana broji preko 350.000 novozaraženih te preko tri tisuće preminulih pacijenata. Indijska vlada još se nije očitovala o ovoj objavi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?