Za islamističku militantnu grupubori se 50 Talijana u čijem je regrutiranju sudjelovao vehabijski vođa iz BiH Bilal Bosnić

ISIL prijeti Papi: Pripremaju niz terorističkih napada u Europi, izdano je i upozorenje

papa franjo - profil knjiga
Foto: Profil knjiga
30.08.2014.
u 11:27

U posebnoj su opasnosti veleposlanstva, crkve, kolodvori, luke i aerodromi

Za islamističku militantnu grupu “Islamska država Iraka i Levanta” (ISIL) bori se 50 Talijana u čijem je regrutiranju sudjelovao vehabijski vođa iz BiH Bilal Bosnić, koji je za talijanske medije potvrdio da je i Vatikan meta islamista. - Mi muslimani vjerujemo da će jednog dana čitav svijet biti islamska država. Naš cilj je da čak i Vatikan postane muslimansko mjesto. Ja možda to neću dočekati, ali doći će takvo vrijeme - rekao je Bosnić talijanskoj štampi.      

Federico Lombardi iz papinskog ureda odnosa s javnošću poručuje da "Vatikan za to nije pretjerano briga" jer prijetnja nije ozbiljna. No talijanski ministar unutarnjih poslova Filippo Bubbico istodobno poručuje da su Vatikan i Italija ipak u stvarnoj opasnosti. Zato su izdali upozorenje od terorističkih napada. 

U posebnoj su opasnosti veleposlanstva, crkve, kolodvori, luke i aerodromi. Talijani su prije nekoliko dana uhitili i petoricu muškaraca za koje sumnjaju da imaju veze s ekstremistima iz ISIL-a.

Većina muslimanskih ekstremista sa sjevera je Italije gdje ih regrutira Bilal Bosnić, navode talijanski mediji.

On je poručio da će jednom cijeli svijet biti jedna velika muslimanska zemlja, a to uključuje čak i Vatikan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?