Terorizam

ISIL obučava 400 boraca za veliki napad u Europi

isil
23.03.2016.
u 21:18

Dužnosnici, uključujući europske i iračke obavještajne službe, te francuske službe koje prate terorističke mreže, opisali su ekstremističke kampove u Siriji, Iraku kao mjesta gdje su napadači obučeni za napade u državama Zapadne Europe

Blizu 400 pripadnika tzv. Islamske države priprema se da napravi novo krvoproliće u gradovima širom Europe u smrtonosnom valu napada, piše AP. Mreža terorističkih ćelija pokazuje veliki doseg ekstremističke grupe u Europi usprkos tome što slabi na bojištima u Siriji i Iraku.

Dužnosnici, uključujući europske i iračke obavještajne službe, te francuske službe koje prate terorističke mreže, opisali su ekstremističke kampove u Siriji, Iraku kao mjesta gdje su napadači obučeni za napade u državama Zapadne Europe, prenosi N1. 

Prije nego što je ubijen u antiterorističkoj akciji, jedan od vođa pariških napada 13. studenog prošle godine je tvrdio da je u Europu ušla grupa od 90 terorista koji su se "raspršili" po cijelom europskom kontinentu.

Nakon velike istrage nakon napada u prijestolnici Francuske uhićen je bjegunac Salah Abdeslam, ali to nije osujetilo nove terorističke napade samo nekoliko dana kasnije, kada je u Bruxellesu poginula 31 osoba, a 270 ih je ozlijeđeno. 

Belgijske vlasti su sada u potrazi za jednim bjeguncem koji je uočen na snimcima sigurnosnih kamera, a koji je bio u društvu dvojice bombaša samoubojica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?