DOMET 2000 KM

Iran testirao raketu srednjeg dometa usprkos Trumpovim kritikama

23.09.2017.
u 12:50

Iran i šest svjetskih sila (SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Njemačka) postigli su 2015. godine sporazum kojim se ograničava iranski nuklearni program, u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija toj zemlji.

Iran je priopćio da je uspješno testirao najnoviju balističku raketu srednjeg dometa, uprkos kritikama američkog predsjednika Donalda Trumpa, prenose mediji.

Lansiranje rakete Khorramshahr, dometa 2.000 kilometara, prikazano je na iranskoj državnoj televiziji, ali nije poznata lokacija niti vrijeme testiranja rakete. Trump je, podsjetimo, u utorak kritizirao iranski nuklearni sporazum te je nagovijestio da bi taj sporazum Sjedinjene države mogle napustiti.  Iran i šest svjetskih sila (SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Njemačka) postigli su 2015. godine sporazum kojim se ograničava iranski nuklearni program, u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija toj zemlji. Iranska revolucionarna garda u petak je predstavila najnoviju balističku raketu, koja može dostići većinu ciljeva na Bliskom istoku, uključujući Izrael, a koja može nositi nekoliko bojevih glava.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije