BITKA ZA MOSUL

Iračke snage porazile ISIL: 'Njihova izmišljena država je pala'

29.06.2017.
u 13:45

Oslobađajuće snage poručuju kako je vladavina ekstremista završila

Iračke trupe zauzele su ostatke povijesne džamije u Mosulu i time ih oslobodile iz čvrstog stiska Islamske države, javlja The Independent.
 

Oslobađajuće snage poručuju kako je vladavina ekstremista završila. - Njihova izmišljena država je pala - kazao je glasnogovornik iračke vojske i general Yahya Rasool. Ovo oslobođenje dolazi samo tri dana nakon što je ISIL-ov vođa Abu Bakr al-Baghdadi objavio uspostavljanje kalifata na tom istom području.

  Zauzimanje Velike al-Nuri džamije simbolična je pobjeda iračkih snaga koje se već više od osam mjeseci bore kako bi zauzele Mosul, sjeverni irački grad koji je de facto služio Islamskoj državi kao njihov glavni grad. Džihadisti IS-a dignuli su u zrak prije tjedan dana srednjovjekovnu džamiju i njezin minaret, dok su se iračke snage uz potporu SAD-a približavale. Crna zastava Islamske države vijorila se na minaretu od lipnja 2014.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije