90 mrtvih

Identificiran treći napadač na Bataclan: Raznio se u dvorani

napadač
09.12.2015.
u 10:52

Le Parisien navodi da je riječ o muškarcu iz Strasbourga koji se zove Fouad Mohamed-Aggad. Potkraj 2013. putovao je Siriju s grupom mladih radikala

Francuska policija identificirala je trećeg napadača na Bataclan, javlja BBC.

Le Parisien navodi da je riječ o muškarcu iz Strasbourga koji se zove Fouad Mohamed-Aggad (23). U Siriju je otišao krajem 2013. godine, zajedno sa starijim bratom Karimom i još osmoricom mladića iz okolice Strasbourga. Dvojica su poginula nedugo nakon dolaska na sirijsku bojišnicu, a sedmorica su se vratila u Francusku. Fouedov brat Karim i još šestorica mladića uhićena su nedugo nakon povratka u Francusku, a Foued je ostao u Siriji. Vratio se u zemlju rođenja kako bi počinio najsmrtonosniji napad u francuskoj povijesti.

U terorističkom napadu na Bataclan u kojem se održavao koncert benda Eagles of Death Metal poginulo je 90 ljudi,  a identificirani napadač se raznio.

Ostala dvojica napadača, koja su se također raznijela, identificirana su kao Omar Ismail Mostefai (29) i Samy Amimour (28).

Mostefai je identificiran pomoću otiska prstiju nađenih na mjestu napada. Rođen 21. studenog 1985. u siromašnog pariškom predgrađu Courcouronnes, Mostefai je u dosjeu nakupio osam presuda za sitna kaznena djela od 2004. do 2010. Nikad nije bio u zatvoru. Francuski tužitelj Francois Molins izjavio je da su obavještajne službe Mostefaija 2010. stavile na listu više od 2000 ljudi za koje se sumnja da bi moglipostati meta radikalizacije, ali njegovo ime nikad nije povezano ni s jednom istragom o terorizmu.

Amimour, koji je živio u pariškom predgrađu Drancy, je 2012. osumnjičen za terorizam. Bio je pod policijskim nadzorom, no u međuvremenu im je uspio pobjeći. Vlasti su za njim izdale međunarodnu tjeralicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?