vjenčanja generala Fuzula

Iako su se držali preporuka, na svadbi se zarazilo 36 osoba

vjenčanje
ilustracija
18.07.2020.
u 19:25

Prema izvješću Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar, nakon 14 dana, odnosno maksimalnog vremena inkubacije od vjenčanja kćeri generala Mladena Fuzula s kojim se povezuje veći broj oboljelih od Covida-19, epidemiološkim praćenjem i anketiranjem do sada je utvrđeno ukupno 36 Covid-19 pozitivnih osoba. Od toga su troje obiteljski kontakti osoba koje su bile na vjenčanju, a sami nisu bili na događaju.

U izvješću Službe za epidemiologiju stoji da je raspon dobi zaraženih osoba između 23 i 47 godina, a prosječna je dob oboljelih 31 godinu. Zaraženi gosti imali su blage simptome koji su trajali po nekoliko dana, a većina je gostiju otišla u samoizolaciju, javlja Dnevnik.hr.

“Epidemiološkim ispitivanjem utvrđeno je da je vjenčanje održano prema svim važećim preporukama HZJZ-a koje su taj dan bile na snazi te broj sudionika nije prelazio dopušteni broj”, poručuju iz Službe za epidemiologiju te dodaju kako su ostale zaražene osobe tijekom ovog tjedna povezane s drugim kontaktima, a za neke se ne može ni utvrditi izvor zaraze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije