Papa Franjo

I u crkvi ima onih koji su prilijepljeni za novac, a to je žalosno

October 23 2015 : Pope Francis speaks with Card. Lorenzo Baldisseri during the morning session of the Synod of Bishops on the family, at the Vatican./IPA/PIXSELLPhoto: IPA/PIXSELL
07.11.2015.
u 11:00

Uvijek postoji iskušenje za korupciju u javnom životu, kako u politici tako i u religiji, rekao je papa Franjo u razgovoru za nizozemski list Straatnieuws. U iskušenje se upadne kada se „sklapaju sporazumi s vladama", kazao je Franjo i objasnio da se sporazumi mogu sklapati tako da budu „jasni, transparentni". Papa Franjo je iznio primjer: ako se upravlja palačom, svi se računi moraju kontrolirati kako bi se izbjegla korupcija.

– Crkva mora govoriti s istinom i svjedočenjem siromaštva. Ako jedan vjernik govori o siromaštvu ili o beskućnicima a vodi faraonski život, onda to ne može činiti, odnosno govoriti o osobama koje žive u siromaštvu – kazao je Franjo. Vjernici bogataši ne bi, prema onome što kaže papa, trebali govoriti o siromasima. Franjo je kazao i da živi u domu Santa Marta zato da bude s ljudima, a ne u apostolskoj palači.

– U Crkvi ima onih koji umjesto da služe, da misle na druge, da stvaraju temelje, služe se Crkvom: to su oni koji su priljepljeni za novac - kazao je papa Franjo u homiliji na jučerašnjoj misi u domu Santa Marti i pitao se koliko takvih svećenika i biskupa ima danas.

– To je žalosno, jelda? – kazao je papa Franjo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?