HUMAN RIGHTS WATCH

HRW: 'Bojkotirajte Svjetsko nogometno prvenstvo, Putin krši ljudska prava'

22.05.2018.
u 21:15

HRW je rekao da Rusija 'dijeli odgovornost, ne samo za kršenje ljudskih prava koje njezine snage izravno čine, nego i za ona koje su počinili njezini saveznici' te da stoga političari ne bi trebali prisustvovati otvorenju

Svjetski vođe trebaju bojkotirati svečano otvorenje skorašnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u znak prosvjeda zbog uloge te zemlje u sirijskome sukobu, objavio je u utorak Human Rights Watch (HRW). 

Prvenstvo se otvara 14. lipnja kratkom svečanošću nakon koje slijedi utakmica između Rusije i Saudijske Arabije na moskovskome stadionu Lužniki.

Svjetski kup održavat će se u 11 ruskih gradova do 15. srpnja.

Rusija se smatra glavnim vojnim saveznikom sirijskoga režima koji je optužen za napad na civilne ciljeve kemijskim i konvencionalnim oružjem.

HRW je rekao da Rusija 'dijeli odgovornost, ne samo za kršenje ljudskih prava koje njezine snage izravno čine, nego i za ona koje su počinili njezini saveznici' te da stoga političari ne bi trebali prisustvovati otvorenju.

'Svjetski vođe morali bi upozoriti predsjednika Vladimira Putina da neće sjediti na svojim mjestima u VIP ložama na otvorenju, ako ne promijeni smjer i ne počne djelovati da se zaustave zvjerstva ruskih i sirijskih snaga u Siriji' rekao je izvršni direktor HRW-a Kenneth Roth.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije