izbjeći gužve i smanjiti troškove

Hrvatska se smatra jednim od najpopularnijih mjesta za odmor, evo kada je najisplativije otići

dubrovnik
05.09.2023.
u 07:27

Iako je Hrvatska najposjećenija tijekom ljeta, ističe se da su najjeftiniji letovi u ožujku

Portal euronews.travel nedavno je podijelio četiri europske države koje biste trebali posjetiti izvan sezone kako biste izbjegli gužve, ali i smanjili troškove.

Oni navode da su uz pomoć aplikacije za putovanja pod nazivom Kayak, otkrili koje je najbolje vrijeme za putovanja tako što su koristili informacije o vremenskoj prognozi i stanja na putevima, cijenama letova i smještaja.

Stoga je ovaj portal istražio kada je najbolje putovati na neke od najpopularnijih europskih odredišta za odmor. Na njihovoj listi najpopularnijih odredišta za odmor našle su se Španjolska, Cipar, Grčak te Hrvatska. Za potrebe testiranje aplikacije odabrali su zračnu luku Schiphol u Amsterdamu kao svoju matičnu bazu.

Odmah na početku ističu da se Hrvatska pridružila schengenskoj zoni i da je zbog toga doživjela rekordnu turističku sezonu. Iako je Hrvatska najposjećenija tijekom ljeta, ističe se da su najjeftiniji letovi u ožujku, prenosi Klix.ba.

Prosječna cijena letova za Split u ožujku bila je između 123 i 135 eura. Avionska karta za Dubrovnik bila je u prosjeku 145 eura, ali se mogla pronaći i po cijeni od 132 eura.

Boravak u Dubrovniku košta oko 110 eura po noćenju radnim danom i 123 eura vikendom. Nešto je jeftinije boraviti u Splitu, a prosjek je 105 eura po noćenju za radni dan i 116 eura za vikend. 

Prema aplikaciji Kayak, siječanj i veljača su najbolji mjeseci za odlazak u Barcelonu i boravak u Španjolskoj. Ova država bilježi nešto manje posjetitelja tijekom zime, ali se za povoljnije avionske karte preporučuje rezervacija barem tri mjeseca ranije.

Cipar je poznat po svojim bijelim pješčanim plažama, ali ako želite izbjeći velike troškove i gužve, morali biste čekati do studenoga. Letovi koštaju oko 140 eura, a smještaj su oko 85 eura po noćenju.

Osim mora, Grčka nudi i brojne kulturne sadržaje. Zato, ako želite otići u Atenu, idealan odlazak bio bi u ožujku. Cijena avionskih karata je niža, a temperature su u prosjeku oko 12 stupnjeva. Prosječna cijena noćenja radnim danom iznosi 97 eura, a vikendom 110 eura.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?