PROJEKT

Hrvatska se odlučila na gradnju Pelješkog mosta

pelješki most
Foto: ''
1/3
20.01.2014.
u 09:28

Ministarstvo pomorstva tako bi danas uoči sastanka s predstavnicima Europske unije trebalo prihvatiti konačnu verziju predstudije

Hrvatska se odlučila za gradnju Pelješkog mosta, neslužbeno doznaje HRT od visokog izvora iz Vlade.

Ministarstvo pomorstva tako bi danas uoči sastanka s predstavnicima Europske unije trebalo prihvatiti konačnu verziju predstudije, koja kaže da je most najbolje rješenje za povezivanje hrvatskog juga. Konačna verzija predstudije predat će se predstavnicima EU.

Detaljna studija izvedivosti treba se financirati novcem Europske unije. Istodobno, Hrvatske ceste napravit će lokacijske izmjene u skladu s novim projektom, a sve bi trebalo biti gotovo do listopada ove godine, javlja HRT. Zadovolji li pripremljeni projekt stroge kriterije financiranja, odgovor Europske komisije bit će potvrdan. No prije toga i detaljna studija izvedivosti, baš kao i predstudija, morat će potvrditi da je Pelješki most najbolje rješenje.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:31 20.01.2014.

Može li netko odgovoriti zašto smo izgubili tri godine i više da to konačno shvatimo ?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije