istraživanje

Hrvati izabrali najmuževnije zanimanje, a nekim odgovorima iznenadili

Promo
01.09.2017.
u 14:42

Brije li se 'pravo muško' ispod pazuha ili ne i može li se muževnog muškarca zateći za sudoperom sa spužvicom za suđe? 

Istraživanje provedeno u Hrvatskoj u kolovozu na to je pitanje dalo nedvosmislene odgovore. Većina Hrvata smatra da je muževno prati suđe – čak 54 posto ispitanih, a apsolutno najveća većina složila se oko pitanja je li muževno brinuti o ženskom zdravlju – čak 73 posto ispitanih reklo je 'da'. 

Kad se radi o higijeni, većina Hrvata i Hrvatica preferira 'prirodni' izgled, pa 56 posto kaže da brijanje ispod pazuha nije muževno. Iako dlake ispod ruke ne smetaju, čini se da one na licu ne stvaraju naročit efekt – 76 posto ispitanika kaže da muškarci s bradom nisu muževniji od onih bez nje. 

Kad se radi o zanimanjima, između građevinara, automehaničara i drvosječe ispitanici su odabrali drvosječu kao najmuževnije. Zanimljivo, o zanimanju programera mišljenja su podijeljena - tako 52 posto muških ispitanika kaže kako se radi o muževnoj profesiji, dok žene u većini (njih 47 posto) kažu kako programer nije muževno zanimanje. 

Hrvati da bi bili smatrani muževnim, ne trebaju niti pratiti modu – čak 47 posto ispitanika kaže kako nije muževno slijediti trendove, dok 12 posto ne može ocijeniti. Kad ih se pita o životnim vrijednostima, ispitanici kažu da muževni muškarac prioritete treba posložiti tako da obitelj stavi na prvo mjesto, zatim posao, a tek tada slobodno vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?