NAPAD KOMBIJEM U TORONTU

Hodao je pognute glave i “mijaukao”

25.04.2018.
u 08:15

Napadač Alek Minassian (25) osoba je s posebnim potrebama

Deset je osoba poginulo, a petnaest ranjeno u naletu bijelog kombija na pješake u sjevernom dijelu kanadskog Toronta. Iako je napad odmah stavljen u kontekst terorizma, policija je objavila da je počinitelj dvadesetpetogodišnji Alek Minassian, osoba s posebnim potrebama. 

Uhićen nakon pola sata

Napad se dogodio na Yonge Streetu, jednoj od najprometnijih ulica Toronta, a prema izjavama očevidaca, vozač se bijelim kombijem zabio u skupinu pješaka koja se kretala pločnikom. Među njima je bilo i starijih ljudi i osoba s djecom. Policija je vrlo brzo stigla na mjesto događaja, baš kao i brojne ekipe hitne pomoći, a samo 26 minuta nakon napada Alek Minassian je uhićen. Videosnimka napada koju je snimio slučajni prolaznik pokazuje muškarca koji je u više navrata uperio neki predmet prema policajcu koji mu je vikao da legne, no muškarac mu je odgovarao: “Ubij me.”

Nije bio nasilan

Istražitelji su kanadskim medijima rekli kako motiv napada zasad nije poznat. Minassianovi školski kolege tvrde pak da Alek nije bio nasilan.

– Pohađao je program za učenike s posebnim potrebama u srednjoj školi Thornlea. Hodao je hodnicima čvrsto stisnutih šaka i pognute glave te proizvodio zvukove poput mijaukanja – kazala je Alekova školska kolegica Shereen Chami.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije