Nino Raspudić:

HDZ može biti zadovoljan rezultatima, SDP nezadovoljan

Nino Raspudić
11.09.2016.
u 22:25

Politički analitičar Nino Raspudić komentirajući rezultate izbornih rezultata rekao je kako je HDZ postigao rezultat isti kao na prošlim izborima, no da mogu biti puno više zadovoljni nego SDP. SDP ne može biti zadovoljan jer je očekivao da će se vratiti na vlast nakon onga što se događalo s HDZ-om. 

Most može biti jako zadovoljan ponovio je rezultat. Ovo je drugačiji Most, Most s više iskustva. To je jedna pročišćena čvrstost, rekao je Raspudić na HRT-u.

Vrlo mogućim je ocijenio raspad Živog zida. Snaga buduće vlade ovisit će o unutrašnjem stanju stranke koja će formirati vlast a tu je, smatra Raspudić, HDZ u prednosti jer nije radio koalicije na nacionalnoj razini.

Ako sve ostane ovako, prognoziram da 50 posto šanse dobit ćemo vlast čiju će okosnicu činiti HDZ i Most, 40 posto da ćemo izići na nove izbore, a samo 10 posto velikoj koaliciji, rekao je Raspudić. 

On smatra da je Beljakova sudbina na čelu HSS zapečaćena. Očito je da HDZ nije ništa izgubio, a SDP nije ništa dobio HSS-om. Otišao je ulijevo više od samog Zorana Milanovića, ustvrdio je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?