hrvatski ministar

Grlić Radman: 'Spremamo izdašni paket vojne pomoći Ukrajini

Gordan Grlić Radman
Goran Stanzl/Pixsell
27.02.2022.
u 20:27

O hrvatskim sankcijama protiv Rusije za RTL je govorio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. 

Na pitanje šalje li Hrvatska oružje Ukrajini kao i EU, Grlić Radman je kazao kako će se Hrvatska tome priključiti s izdašnim paketom vojne pomoći. 

"Sutra imamo izvanrednu sjednicu Vlade na kojoj će biti govora o nizu mjera u pomoći Ukrajini koja je napadnuta, koja je žrtva agresora i mjera prema napadaču, agresoru, Rusiji, restriktivnih mjera koje bi trebale pridonijeti zaustavljenu invazije", kazao je. 

Kazao je da je na stolu dobar prijedlog Ministarstva obrane.

"Sutra ćemo sve znati kada Vlada donese odluku", kazao je Grlić Radman. 

"Na početku Vijeća za vanjske poslove, Josep Borrell je kazao da će EU izvan proračunskih sredstava poslati Ukrajini 450 milijuna eura vojne opreme, i 50 milijuna opreme koja nije vojna", kazao je. 

Grlić Radman, komentirajući hrvatsku zabranu ruskim aviokompanijama da lete zračnim prostorom, kazao je da će Hrvatska na vrijeme zatvoriti zračni prostor.

"Odluka treba stupiti na snagu u utorak. Imamo mogućnost repatrijacije hrvatskih građana iz Rusije sutra pa ćemo vidjeti u raspravi. Vlada je donijela političku odluku da se zatvori taj zračni prostor", kazao je. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije