SAD

Grizu ga mambe, kobre i još je živ: Imun je na zmijski otrov?

zimje
22.01.2016.
u 07:43

Tim Friede u podrumu drži desetke otrovnica. Ugrizlo ga je više od 100 zmija. vjeruje da je tako postao otporan na zmijski ugriz. Dobije samo alergijsku reakciju

Tim Friede (47) iz Milwaukeeja tvrdi da su ga otrovnice ugrizle više od 100 puta. Kaže da je tako postao otporan na smrtonosne zmijske otrove, prenosi 24sata.hr

Tim je nezaposleni tvornički radnik koji je oduševljen zmijama i brine se o velikom broju otrovnica. Kaže kako želi pomoći razviti cjepivo koje će spašavati ljudske živote. Godišnje, naime, oko 125.000 ljudi umre od ugriza zmije. Tim vjeruje da tijelo, ako ga zmija više puta ugrize, može postati imuno. Njega je ugrizla čak i crna mamba čiji ugriz ubije čovjeka za samo 20 minuta. 

Tim snima video isječke kako bi dokazao svoju teoriju. Kad ga zmija ugrize dobije alergiju, odnosno ruka mu otekne no otrov mu ne može ništa. Godine 2001., kada je počeo svoja istraživanja, dozvolio je dvjema kobrama da ga ugrizu.

- Skoro sam umro. Otrov me paralizirao na nekoliko sati. Htio sam vidjeti da li mogu primiti dva ugriza i preživjeti. Trebao sam dvije bočice protuotrova da preživim - kaže Tim. U podrumu svojeg doma drži desetke otrovnica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?