šumski požar

Golemi požar prijeti South Lake Tahoe, naređena evakuacija

30.08.2021.
u 21:15

Ljudima je poručeno da bježe od dugačke sekcije obale jezera Tahoe u ponedjeljak dok golemi šumski požar prijeti da prodre dublje u regiju koja se proteže Kalifornijom i Nevadom.

Nova naređenja ljudima da se odmah evakuiraju uključuju dio turističkog mjesta South Lake Tahoe i oko 24 kilometra zapadne obale jezera. Ona su uslijedila dan nakon što je zajednicama nekoliko kilometara udaljenosti od jezera hitno naređena evakuacija dok je požar Caldor divljao u blizini.

Najveća medicinska ustanova South Lake Tahoe, Menorijalna bolnica Barton, proaktivno je evakuirala 36 pacijenata kojima je potrebna stručna medicinska pomoć 16 iz jedinica za akutnu njegu u nedjelju, šaljući ih u regionalne zdravstvene ustanove daleko od požara, priopćila je čelnica odjela za informiranje Mindi Befu. Ostatak bolnice je evakuiran nakon današnje naredbe.

Gradonačelnica South Lake Tahoe, Tamara Wallace, bila je među onima koji su otišli prije naredbe o evakuaciji. Ona i njezin suprug poveli su svoje pse i predmete koje su im poklonili pokojni roditelji - koji ne mogu biti zamijenjeni.

Wallace nije vjerovala da će se Caldor požar toliko primaći. Požari se u prošlosti nisu tako brzo širili u blizini turističkog grada od 22.000 ljudi.

- To je samo još jedan primjer kako se šumski požari mijenjaju kroz godine. Ovo je samo kulminacija još 14 do 18 godina uginulih stabala, suše koje nas pogađaju otada, takvih događaja- kazala je.         

Regija se suočava s upozorenjem Nacionalne meteorološke službe na kritične požare od ponedjeljka do utorka, prenosi AP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije