visoko izaslanstvo SAD-a

Gabriel Escobar ponovno stigao u BiH

gabriel escobar
15.11.2021.
u 18:53

Savjetnik državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Antony Blinkena Derek Chollet stigao je u Bosnu i Hercegovinu kako bi potvrdio podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i pozvao čelnike zemlje da se uključe u konstruktivan dijalog.

Chollet je na zračnu luku u Sarajevu sletio iza 14 sati, a odmah po dolasku u Sarajevo, kako piše Avaz, razgovarat će s vekeposlanikom SAD u BiH Erikom Nelsonom.

Razgovor s članovima Predsjedništva BiH, planiran je sutra u 16 sati.

Prema najavi Veleposlanstva SAD-a u BiH, Chollet bi u BiH trebao boraviti do srijede, 17. studenoga i sastat će se s visokim državnim dužnosnicima kako bi naglasio da su funkcionalne, demokratske institucije na svim razinama vlasti ključne za bolju budućnost svih građana.

No, u izaslanstvu Cholleta, nalazi se Gabriel Escobar, posebni izaslanik državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan. 

Escobar je prošli tjedan boravio u posjetu BiH, gdje je obavio razgovore s članovima Predsjedništva BiH i lierima oporbe u RS-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije