hrvatski ministar

Fuchs: Djeca mogu biti širitelji, ali ne i superširitelji

AFP
18.04.2021.
u 20:34

Hrvatski ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs govorio je za Novu TV o situaciji s pandemijom u školstvu.

Oko 60 posto učenika diljem Hrvatske danas će sjediti u školskim klupama. Zaražene djece, koja su upisana u sustav, je manje nego li u prosincu prošle godine, a ministar Fuchs kaže kako će, ako dođe do porasta zaraze, lako prebaciti se na neki drugi model.

''Djeca mogu biti širitelji, ali ne superširitelji. Po našim pokazateljima iz drugog vala, studija u Splitu je pokazala da kod 1000 testirane djece, brzim antigenim testom, niti jedno nije bilo asipmtopatski pozitivno'', rekao je te dodao kako bi ga uskoro mogli i ponoviti.

U višim razredima učenici nose maske, dok je primjerice u vrtiću to nemoguće. Također, odgajatelji ne mogu biti na distanci jer moraju ostvarivati fizički kontakt među djecom.

Pandemija i ovakav oblik nastave nepovoljno utječe na djecu, objašnjava, ''utječe na psihofizički razvoj, na njihov socijalni razvoj i niz okolnosti''.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?