Američki stručnjak

Fauci podupire obvezno cijepljenje protiv covida-19 za školsku djecu

30.08.2021.
u 12:42

Anthony Fauci, glavni američki stručnjak za zarazne bolesti, rekao je u nedjelju da podupire obavezno cijepljenje školske djece protiv covida-19, u trenutku kada delta varijanta koronavirusa jako povećava broj slučajeva zaraze u SAD-u.

“Vjerujem da je zahtjev da školska djeca budu cijepljena dobra ideja”, rekao je Fauci za CNN-ov program “State of the Union”. “To radimo već desetljećima, zahtijevajući cijepljenje protiv dječje paralize, ospica, zaušnjaka, rubeole i hepatitisa”, naglasio je.

U ovom trenutku, djeca ispod 12 godina još se ne cijepe protiv covida-19.

Ali Fauci je u drugom intervjuu rekao da bi do početka listopada trebalo biti dovoljno podataka da Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) razmotri i cijepljenje ispod te dobi.

“Mislim da postoje razumni izgledi” da Pfizer-BioNTech ili Moderna dobiju dopuštenje FDA za cijepljenje djece ispod 12 godina, naglasio je Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti i glavni medicinski savjetnik Bijele kuće u utorak.

Kako se djeca počinju vraćati u škole, povećanje broja slučajeva koronavirusa već je dovelo do određenih problema.

Deseci škola moralo je odgoditi početak nastave ili se zatvoriti nakon što je nastava već počela, najviše na jugu zemlje, epicentru aktualnog povećanja slučajeva, području gdje je procijepljenost stanovništva među najnižima u zemlji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije