VELIKO ZANIMANJE

Evo što mediji u regiji pišu o izborima u Hrvatskoj

Foto: Screenchout
1/6
23.12.2019.
u 07:19

U drugi krug predsjedničkih izbora idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović

Prvi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj s velikom pozornošću pratio se i u susjednim zemljama. Podsjećamo, Kolinda Grabar-Kitarović odnijela je pobjedu i u Bosni i Hercegovini, te Srbiji. 

Portal slovenskog Dela zapitao se kreće li Hrvatska u lijevo. Ističu kako je Grabar-Kitarović imala prednost koja se otopila nakon 'niza pogrešaka i neobičnih izjava'. Napominju kako je Milanović imao korist od mobilizacije lijevog biračkog tijela, dok je desnica imala dva snažna kandidata.  Srpski mediji pogotovo su pratili vijesti o predsjedničkim izborima. 

Kurir je u članku 'Hrvatska u drugom krugu dobija predsjednika: Posle 99 odsto obrađenih listića: Milanović (29,54 odsto) - Kolinda (26,70)' pratio izbore od ranog jutra. 

Blic je isto pratio cijeli dan prvi krug predsjedničke izbore. U članku 'Rezultati izbori u Hrvatskoj: Milanović u drugom krugu čeka Kolindu, Škoro ostao kratkih rukava' naglasak je bio na troje predsjedničkih kandidata. 

Slično je napravio i Informer. 'Milanović pobednik prvog kruga, Kolinda se jedva provukla Konačna odluka o predsedniku Hrvatske 5. januara 2020!' Njima je naglasak bio na rezultatima prvog kruga, posebice tko je i gdje osvojio većinu glasova. 

Vijest o predsjedničkim izborima završilo je i na naslovnicama bh. medija. 

Klix navodi kako su Hrvati se odlučili za Grabar-Kitarović i Milanović, no iako je Milanović bio bolji da je Grabar-Kitarović favorit za pobjedu. 

Kratku vijest o izborima imao je i Dnevni avaz u članku: Prebrojano preko 98 posto glasova: Milanović prvi, Kolinda Grabar-Kitarović druga. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?