WHO

"Europa je u epicentru pandemije"

koronavirus testiranje
31.10.2020.
u 09:34

Na hitnom sastanku europskih ministara zdravstva, regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Europu Hans Kluge izjavio je da je zabrinut zbog epidemiološke situacije.

- Ovog tjedna je europska regija zabilježila najveći tjedni porast slučajeva zaraze COVID-19 od početka pandemije, s više od 1,5 milijuna slučajeva prijavljenih u posljednjih tjedan dana. Ukupan broj potvrđenih slučajeva porastao je sa sedam na devet milijuna u samo 14 dana, a danas je Europa premašila 10 milijuna slučajeva - kazao je Kluge.

Više od 200 slučajeva na 100.000 stanovnika predstavlja omjer u većini europskih zemalja. Hospitalizacije su porasle do razine neviđenog od proljeća s više od 10 na 100.000 stanovnika u trećini europskih zemalja.

- Smrtnost je također naglo porasla s više od 32 posto u cijeloj regiji prošlog tjedna. Virus se ponovo proširio u starije i rizične skupine, a znamo i da mladi nisu među većinom koja širi virus. Europa je ponovo u epicentru ove pandemije - rekao je Kluge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?